Obţinerea de amidonuri modificate prin tehnologie neconvenţională,
cu aplicabilitate în industria alimentară

Text Box: LABORATORUL ACCELERATORI DE ELECTRONI

INSTITUTUL NAŢIONAL PENTRU FIZICA LASERILOR, PLASMEI ŞI RADIAŢIEI

 

Studiu documentar privind metodele de tratare, modificare şi caracterizare ale amidonurilor utilizate în scop alimentar

 

·   Valoarea etapei (sursa numai buget de stat): 100.000 lei

·   Durata etapei: 3 luni

·   Termen de predare: 14.12.2007

·   Obiective

1. realizarea unei sinteze a aspectelor existente în literatura de specialitate privind:

 

- consideraţii generale referitoare la structura, proprietăţile, compoziţia şi utilizările amidonului

- metode de modificare a amidonurilor

- aplicaţiile industriale ale amidonurilor modificate

- metodologiile de caracterizare fizico-chimică şi structurală a amidonului

- legislaţia naţională versus cea europeană cu privire la amidonurile modificate

2. selecţionarea şi prezentarea metodelor şi protocoalelor de lucru care vor fi utilizate pentru analiza fizico-chimică şi
      structurală amidonurilor alese pentru studiu

3. stabilirea succesiunii etapelor experimentale în cadrul proiectului

 

·  Rezumatul etapei I

·  Raportul ştiinţific şi tehnic I (RST)

 

 

 

Text Box: EN

RO

Contact

 

Etapa I